Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Strategia- ja muutosprosessien tuki

Toimin ulkopuolisena, prosessia kannattelevana tukena ja fasilitaattorina organisaation muutosprosesseissa ja strategiaa tehtäessä.

Organisaation muutokset herättävät usein ristiriitaisia tunteita. Niihin liittyy pelkoja, epävarmuutta ja aggressiivisuutta, uuden herättämän uteliaisuuden rinnalla.

Kun johto keskittyy muutoksen läpivientiin rakenteellisella tasolla, ulkopuolinen konsultti voi auttaa muutosprosessin suunnittelussa, tukea prosessin pysymistä aikataulussa, antaa tarvittaessa ulkopuolisen näkemyksiä muutoksen suunnasta ja keinoista sekä auttaa henkilöstöä keskittymään työhön ja käsittelemään muutoksen synnyttämiä tunteita.

 

Strategiaprosessit

Strategian tekeminen vaatii sekä asioiden että ihmisten hyvää hallintaa. Strategiassa kiteytyy tulevaisuuden näkymien, organisaation vahvuuksien ja heikkouksien, toimintaympäristön ja resurssien nivominen yhteen sekä strategian vaikutuspiirissä olevien ymmärrys ja sitoutuminen sovittuihin valintoihin.

Ulkopuolinen tuki voi olla tarpeen prosessin suunnittelussa ja sen läpiviennin vaiheissa, sekä esteiden poistajana että riittävän laajan osallistumisen ja sitouttamisen varmistajana.

Tässä ajatuksiani strategiaprosessien tukemisesta: 
https://www.agenssi.fi/artikkeli/strategiasuunnittelu-ajanhukkaa/