Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Mitä valmennus on?

Valmennus tähtää yhteistyön aluksi sovitun konkreettisen tavoitteen saavuttamiseen. Se on fokusoitunutta ja kestoltaan määräaikaista. Valmennus sopii hyvin uuteen tehtävään siirtyneelle tai organisaatiomuutokseen oppimisen tueksi.

Erityisesti uusille esimiehille ja uusille tiimeille valmennus tuo välineitä ja näkökulmia sekä auttaa ymmärtämään omaa toimintaa ja kehittämään sitä.

 

Esimiesvalmennus

Valmennuspaketti räätälöidään toiveiden mukaan juuri teidän työyhteisöönne ja tarpeisiinne sopivaksi. Lähtökohtana on ratkaisukeskeinen ote, joka perustuu vuorovaikutukseen, osallistujien omaan työskentelyyn ja tavoitteellisuuteen.
Esimiesvalmennus voi koostua teoriatiedosta, omien kokemusten jakamisesta sekä omaa reflektointia tukevista harjoituksista ja välitehtävistä. Aiheita voivat olla työyhteisön eri roolit, vuorovaikutus esimiestyössä, strateginen työote, työn tuloksellisuus ja palautteen maailma sekä työhyvinvointi.

 

Tiimivalmennus tiiminvetäjille ja/tai tiimin jäsenille

Eri organisaatioissa tiimit ovat erilaisia eikä ole yhtä oikeaa rakennetta tai toimintatapaa hyvään tiimityöhön. Siksi tiimivalmennuksessa etsitään kullekin tiimille hyviä tapoja ja malleja tehdä tuloksellista työtä hyvässä ilmapiirissä.

Tapaamiset ovat tavoitteellisia ja vuorovaikutteisia. Ne pohjautuvat sekä teoriatietoon että osallistujien omiin kokemuksiin. Kokoontumiskertojen määrä ja kesto sovitaan tarpeen mukaan.

Tiimivalmennuksessa tarkastelemme usein:

  • tiimin jäsenten, tiiminvetäjien ja tiimin johtamisen rooleja
  • tiimin vaiheita
  • tiimin sisäistä vuorovaikutusta
  • tiimin suhdetta muihin tiimeihin, yhteistyötä
  • tiimin tuloksellisuutta ja vastuuta
  • ristiriitojen ja konfliktien hallintaa